Στούπα, στολίδι της μεσσηνιακής Μάνης και ένα απο τα γραφικότερα θέρετρα της δυτικής πλευράς του νομού.

Η φύση που αγκαλιάζει ολόκληρη την περιοχή σε συνδιασμό με τον έντονο χαρακτήρα της πέτρας που ντύνει τα κομψά οικήματα δημιουργούν μια μαγευτική εικόνα,έτοιμη να σας παρασύρει στους θρύλους και τις παραδόσεις που ξεχειλίζουν απο κάθε γωνιά της ιστορίας.

Όμορφες παραλίες,στενά σοκάκια,διάσπαρτα εκκλησάκια που προκαλούν δέος και φιλόξενοι άνθρωποι είναι μόνο λίγα απο τα γνωρίσματά της.

Μόλις μία ώρα απο τη μεσσηνιακή πρωτεύουσα, όπου η η διαδρομή θα σας συναρπάσει, η Στούπα αφήνεται στην περιέργεια του επισκέπτη και τον προσκαλεί να εξερευνήσει τον απερίγραπτης ομορφιάς χαρακτήρα της.

Καταπληκτικά Τοπία

kalogria
thalassa-gmk-hotel-carousel

Όμορφα ΤοπίαΚοντινές Τοποθεσίες

Πιο κοντά δεν γίνεταιΠρόσβαση

Πώς πάμε στη Στούπα ; Έχουμε δύο επιλογές.

  • Μία είναι να ξεκινήσουμε από την Καλαμάτα και να πάρουμε το δρόμο που φεύγει νότια προς Βέργα, Κάμπο, Καρδαμύλη, Στούπα, Οίτυλο, Λιμένι και Αρεόπολη. Ο δρόμος αυτός έχει πολλές στροφές. Από Καλαμάτα μέχρι Καρδαμύλη η απόσταση είναι 35 χλμ. και από Καρδαμύλη μέχρι Στούπα ακόμη 8 χλμ. Συνολικά Καλαμάτα – Στούπα θα χρειαστούμε 50΄, ίσως και 1 ώρα, ανάλογα την κίνηση.
  • Η δεύτερη επιλογή είναι να ξεκινήσουμε από Σπάρτη, να κατέβουμε Γύθειο, και από κει σε 25 χλμ. να βγούμε στην Αρεόπολη. Στη συνέχεια να περάσουμε διαδοχικά Λιμένι, Οίτυλο, Λαγκάδα, Νομιτσί, Ρίγκλια και σε απόσταση 36 χλμ. από την Αρεόπολη να φτάσουμε στη Στούπα. Το ίδιο συμβαίνει κι από δω, ο δρόμος είναι αρκετά στενός και με πολλές στροφές.
  • Για όσους έρχονται από Αθήνα, η συντομότερη λύση είναι να πάρουν τον αυτοκινητόδρομο Α7 μέχρι την Καλαμάτα και από κει να συνεχίσουν προς Καρδαμύλη και Στούπα.

Δείτε αναλυτικό κατάλογο

Did you like this? Share it!